Wartości odżywcze:
- Kalorie: 512
- Białko: 26 g
- Węglowodany: 73 g
- Tłuszcze: 12 g
Składniki:
- Skyr truskawkowy 75 g
- Budyń toffi/krówka 15 g
- Białko WPC 10 g
- Płatki owsiane 40 g
- Mleko 3,2% 90 g
- Czekolada gorzka 17 g (1 pasek)
- Herbatniki Petit 10 g
- Daktyle suszone 25 g
- Słodzik wedle uznania (u mnie 6-8 tabletek aspartamu)
- Woda 200 g
Przepis:
Przygotuj dwa rondelki i 1 małą miskę. Do miski wrzuć drobno posiekane daktyle, słodzik i zalej wrzątkiem. Do pierwszego rondelka wrzuć płatki, 5 g budyniu i wodę. Do drugiego rondelka wrzuć 10 g budyniu i mleko. Gotujemy i mieszamy zawartość obu rondelków aż się zrobi papka. Daktyle odsączamy, dodajemy do nich budyń na mleku i mieszamy ze sobą. Do ugotowanych płatków wrzuć skyra i białko WPC, wymieszaj do jednolitej konsystencji. Gotowe!
Do miski przelewamy zawartość pierwszego rondelka. Na wierzch polewa karmelowa z daktyli, pokruszone herbatniki, pokruszona czekolada.
Przepis od @cherry_karmel
Każdy teraz gdzieś pędzi, ale jak się chce to można jeść zdrowo nie tracąc czasu w kuchni. Jeśli szukasz kogoś kto ułoży Ci prostą dietę napisz do mnie!