MAKARON Z TUŃCZYKIEM, FETĄ I POMIDORAMI – przepis na szybki fit obiad

Wartości odżywcze (1 porcja):

  • Kalorie: 723 kcal
  • Białko: 38 g
  • Węglowodany: 81 g
  • Tłuszcze: 26 g

Składniki (2 porcje):

  • Makaron spaghetti 200 g
  • Oliwa z oliwek 30 g (2 łyżki)
  • Cebula 1/2 szt.
  • Czosnek 1 ząbek
  • Pomidory krojone 400 g (1 puszka)
  • Tuńczyk w oleju 170 g (1 puszka)
  • Ser sałatkowy Favita półtłusty 50 g (lub grecki ser feta)
  • Przyprawy ziołowe, sól, pieprz

Przepis:

Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy na chwilę przepuszczony przez praskę czosnek i drobno posiekaną cebulę, podsmażamy. Następnie wlewamy zawartość puszki z pomidorami oraz ser feta, doprawiamy solą i pieprzem, co jakiś czas mieszamy. Po kilku minutach, kiedy sos zgęstnieje, dodajemy zawartość puszki z tuńczykiem i dodajemy przyprawy ziołowe. Na koniec mieszamy makaron z tuńczykiem w sosie i podajemy.

Przepis inspirowany portalem Kwestia Smaku.

Każdy teraz gdzieś pędzi, ale jak się chce to można jeść zdrowo nie tracąc czasu w kuchni. Jeśli szukasz kogoś kto ułoży Ci prostą dietę napisz do mnie!