Łosoś zapiekany z puree i warzywami – szybki fit obiad

Wartości odżywcze (1 porcja):

  • Kalorie: 690 kcal
  • Białko: 46 g
  • Węglowodany: 90 g
  • Tłuszcze: 16 g

Składniki (1 porcja):

  • Ziemniaki 350 g
  • Mrożone trio warzywne (brokuł, kalafior, marchewka) 450 g (1 opak.)
  • Mozzarella light 35 g
  • Łosoś wędzony Marinero Selection 100 g
  • Oregano, sól, pieprz

Przepis:

Ziemniaki obieramy i gotujemy aż będą miękkie w osolonej wodzie. Łososia pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 min. Warzywa gotujemy al dente w osolonej wodzie. Można rozważyć zmniejszenie porcji warzyw o połowę, jeśli obawiamy się, że nie zdołamy pochłonąć tak dużej ilości. Na upieczonego łososia układamy plastry pokrojonego sera mozzarella, doprawiamy oregano i zapiekamy przez kilka minut. Odcedzone ziemniaki ugniatamy na puree.

Każdy teraz gdzieś pędzi, ale jak się chce to można jeść zdrowo nie tracąc czasu w kuchni. Jeśli szukasz kogoś kto ułoży Ci prostą dietę napisz do mnie!